V petek, 17. 9. 2021, se je v okviru Evropskega tedna mobilnosti, ki letos poteka pod sloganom Živi zdravo. Potuj trajnostno, na pobudo programa Aktivno v šolo in zdravo mesto v Luciji, v Mladinskem EPI Centru Piran, ekipa programa Aktivno v šolo in zdravo mesto v okviru procesa priprave Lokalnega načrta hodljivosti za občino Piran srečala z županom občine Piran, Đeniom Zadkovićem, ter predstavniki OŠ Lucija, OŠ Vincenzo e Diego de Castro Piran, OŠ Sečovlje, CUEV Strunjan ter OŠ Cirila Kosmača Piran.

V okviru Evropskega tedna mobilnosti je na pobudo programa Aktivno v šolo in zdravo mesto v okviru aktivnosti Načrtujmo skupaj zdravo mesto! župan občine Piran Đenio Zadkovič podpisal
Mednarodno listino za hojo ter tako prepoznal pomen hoje za lokalno skupnost in zdravje ljudi ter se zavezal k ustvarjanju boljših pogojev za hojo.

Hkrati so se sestali predstavniki piranskih osnovnih šol, spodbujeni s pripravo Lokalnega načrta hodljivosti za občino Piran v okviru aktivnosti Načrtujmo skupaj zdravo mesto!, in zagnali pobudo
za sodelovanje in skupno naslavljanje vprašanj vezanih na aktivno mobilnost otrok in načrtovanje šolskih poti v občini Piran.


Dostopnost