Spoštovani starši,

z veseljem vas vabimo na predavanje Sare Isaković z naslovom: »Moj UM. Me ovira ali podpira? Kako do boljših odločitev, motivacije in samozavesti.«

Srečanje s Saro Isaković bo v jedilnici OŠ Lucija, v četrtek, 23. januarja 2020 ob 17.00 uri.

Sara Isaković je najuspešnejša slovenska plavalka, dobitnica srebrne olimpijske kolajne na Olimpijskih igrah v Pekingu leta 2008. Poleg športa je danes, svoje poslanstvo našla v raziskovanju delovanja možganov in psihologiji učinkovitosti in uspešnosti (‘performance psychology’). Po končani diplomi na univerzi Berkeley in magisteriju v San Diegu se je Sara začela ukvarjati z mladimi športniki, piloti ter poslovneži, ki jim pomaga izvesti optimalen nastop v stresnih situacijah. Njeno poslanstvo je približati psihologijo nastopajočim in jo razložiti na praktičen, zabaven ter dostopen način. Del njene prakse pa je tudi pozitivna psihologija.

Naša narava je poskrbela za to, da smo psihološko bolj negativni. To je naš obrambni mehanizem, ki nam pomaga, da se branimo, ko nas napada lev. V današnjem svetu pa se nam zdi, da nas nenehno napada lev (= stres), ki se mu je težko izogniti. Zato je treniranje ‘pozitivnega’ psihološkega stanja še toliko bolj pomembno. Bolj ko prakticiramo čuječnost, bolj ko aktiviramo prijetna čustva, bolj se naši možgani naravnajo na popolnoma drugačen, miren in vesel svet.

5 vprašanj, na katera bo odgovorila predavateljica:
• Kaj sploh je pozitivno psihološko stanje?
• Kako izgleda pozitiva v naših možganih?
• Kako jo natreniramo?
• Kako vpliva na naše psihično in fizično stanje?
• Kaj pa ostale pozitivne navade?

Vabljeni

Dostopnost