Na Ministrstvu za zdravje RS si prizadevajo za zajezitev širjenja novega korona virusa, zato je Vlada RS za zaščito zdravja ljudi in ohranitev delujočega zdravstvenega sistema sprejela dodatne ukrepe. Sprejeti ukrepi so nujni za obvladovanje drugega vala epidemije, da bomo ustavili eksponentno rast širjenja okužb in se lahko hitreje vrnili v relativno normalno življenje in lažje gospodarsko okrevanje.

Zato je potrebno sodelovanje in zaupanje, samozaščitno obnašanje moramo ponotranjiti in omejiti stike. Spoštovanje omejitev socialnih stikov na člane istega gospodinjstva, omejitev socialnih stikov, spoštovanje omejitev gibanja in spoštovanje osnovnih zaščitnih ukrepov je nujno za zaščito vseh nas.

Vsi si želimo, da bi čim prej odprli šole, saj se zavedamo pomena in nujnosti pouka v živo ter druženja s sošolci in vrstniki. Vse to lahko dosežemo le, če bomo prav vsi spoštovali ukrepe in se obnašali odgovorno.

S sodelovanjem, kolektivno odgovornostjo, solidarnostjo in s spoštovanjem sočloveka, njegovega zdravja in načina življenja, tako v lokalnih skupnostih kot na nacionalni ravni, lahko naredimo ogromno.

Skupaj bomo zmogli.

Povzeto po dopisu Ministrstva za zdravje.

www.nijz.si

Dostopnost