Spoštovani učenci in starši!

Leto 2020 se poslavlja. Leto velikih sprememb, ko je majhen virus ustavil človeštvo in vse nas opozoril, da ni nič predvidljivega in samoumevnega in da smo le del narave. Ali si je kdo od nas upal kaj takega pomisliti še na začetku leta?

Velike spremembe so se zgodile tudi na področju vzgoje in izobraževanja. Letošnje leto so zaznamovale besede pouk na daljavo, zoom konference, Arnes. Ko smo bili v mesecu marcu soočeni z njim prvič v življenju, nas je najprej zajel strah … Le kako bomo zmogli? Pa nam je uspelo, saj smo pred sabo videli cilj in uspešno zaključili šolsko leto.

V drugem valu širjenja koronavirusa smo slutili, da se bo pouk na daljavo ponovil. Nanj smo se bolje pripravili, vseeno pa se zavedamo, da to ni pravi pouk, da v tem načinu manjka marsikaj – še zlasti bližina človeka, odnos, dotik, prijateljstvo, igra. Digitalna bližina ne more nadomestiti neposrednih stikov med ljudmi. Kljub vsemu se učitelji in ostali delavci šole trudimo po svojih najboljših močeh.

Posebno zahvalo namenjam vsem učencem naše šole, ponosni smo na vas, da ste hitro usvojili nov način pouka, da se trudite in učite po svojih zmožnostih. Vemo, da se lahko zanesemo na vas in spoštujemo vašo odgovornost v teh težkih časih.

Starši, vzemite si čas in pripovedujte svojim otrokom zanimive zgodbe iz vašega otroštva in življenjske modrosti, zagotovo jih bodo pritegnile. Peljite otroke na sprehod v naravo, ustvarjajte skupaj, okrasite svoje domove. To je najdragocenejši čas, ki ga lahko preživite z vašim otrokom. V imenu OŠ Lucija se vam zahvaljujem za sodelovanje, strpnost in pomoč, ki jo nudite našim učencem v času pouka na daljavo. Veseli smo vaših pohval in predlogov za izboljšave.

Želim vam umirjene in zdrave praznično-počitniške dni, preživite jih s svojimi najbližjimi ob spoštovanju ukrepov za preprečevanje širjenja okužb s koronavirusom. Namenite si čas in bodite v oporo drug drugemu, kar je najlepše darilo.

V letu 2021 vam želim veliko zdravja, optimizma in dobrih idej za lepšo prihodnost.

Tanja Vincelj, ravnateljica

Dostopnost