Spoštovani starši,

obveščamo vas, da je Vlada Republike Slovenije v sredo, 13. 1. 2021, sprejela odločitev o podaljšanju ukrepov za zajezitev in obvladovanje epidemije COVID-19. Do 22. 1. 2021 je podaljšala trenutno veljavni odlok, izobraževanje na daljavo se izvaja tudi v tednu od 18. 1. 2021 do vključno 22. 1. 2021 za osnovne in glasbene šole.

Kot so na sestanku šolske skupnosti povedali učenci, se zaradi posledic novega virusa počutimo ujete, nemočne, naša življenja so se v kratkem spremenila.

Predstavniki oddelkov so sicer pohvalili letošnji način izvajanja pouka na naši šoli, a v en glas so povedali, da komaj že čakajo, da šolska vrata odprejo. Učenci so različni, doma imajo tudi različne pogoje za delo na daljavo, zavedamo se, da so mnogi v stiski, pa tudi starši ste preobremenjeni v teh težkih časih. Je pa pouk na daljavo edino, kar lahko ponudimo našim učencem, in najboljša možnost, dokler ne začnemo s poukom v šoli.

Učenci so v spletnih učilnicah in na videokonferencah v vsakodnevnem stiku z učitelji in sošolci, kar jim dobro dene, zato vas prosimo, da so vaši otroci prisotni pri pouku, da točno prihajajo k uram, redno opravljajo domače naloge in snov sproti utrjujejo. Razumemo, da se dogajajo tehnične težave in lahko tudi zaradi tega pride do zamujanj, odsotnosti. Če pa le-teh ne morete rešiti sami, se obrnite na šolo. Sprotna
razlaga, reševanje nalog, preverjanje rešitev so nujne za vsakega šolarja, če naj napreduje v svojem znanju, kar je skupen cilj vseh nas.

V primeru težav, vprašanj, pobud se obrnite za razrednika vašega otroka, ki vam bo pomagal po najboljših močeh. Če opazite, da se je vaš otrok znašel v stiski, da je zaradi dogodkov pretirano čustven, zaskrbljen, žalosten ali pa se pri šolanju na daljavo ne znajde, se obrnite na šolsko svetovalno službo, ki bo vam in vašemu otroku z veseljem priskočila na pomoč.

Naj obvestilo k sodelovanju zaključim z mislijo naših učencev, da bomo s skupnim trudom in dobro voljo uspeli iz teh težkih časov iztržiti največ, kar se da. 

Še naprej nadaljujemo s pripravo toplega obroka za osebni prevzem po ustaljenem sistemu.

S spoštljivimi pozdravi,

Tanja Vincelj, ravnateljica


Objavljeno 8. 1. 2021

Spoštovani starši,

obveščamo vas, da je Vlada Republike Slovenije v četrtek, 7.1. 2021, sprejela odločitev o podaljšanju ukrepov za zajezitev in obvladovanje epidemije COVID-19.

Do 18. 1. 2021 je podaljšala trenutno veljavni odlok, izobraževanje na daljavo se izvaja tudi v tednu od 11. 1. 2021 do vključno 15. 1. 2021. Izjema so osnovne šole s prilagojenim programom in zavodi za vzgojo in izobraževanje otrok in mladostnikov s posebnimi potrebami, ki so odprti že sedaj.

Še naprej nadaljujemo s pripravo toplega obroka za osebni prevzem. Obrok bomo pripravili za vse dosedanje odjemalce. Če se želi še kdo prijaviti na topli obrok, lahko to naredi do ponedeljka, 11. 1. 2021, do 8. ure po že znanih načinih za prijavo na šolsko prehrano.

S spoštljivimi pozdravi,

Tanja Vincelj, ravnateljica


Objavljeno 31. 12. 2020

Spoštovani starši,

obveščamo vas, da je Vlada Republike Slovenije v sredo, 30.12. 2020, v poznih večernih urah zaradi epidemioloških razmer v državi sprejela odločitev o podaljšanju
ukrepov za zajezitev in obvladovanje epidemije COVID-19. Do 4. 1. 2021 je podaljšala trenutno veljavni odlok in sprejela novega, ki bo začel veljati 5. 1. 2021, po katerem bodo šole izvajale izobraževanje na daljavo tudi v tednu od 4. 1. 2021 do 8. 1. 2021.

Prvi teden januarja bo Vlada RS glede delovanja vzgojno-izobraževalnih zavodov in vračanja otrok v vrtce in šole na podlagi tedanje epidemiološke situacije sprejela nov
odlok, o čemer vas bom še obvestila.

Od ponedeljka, 4. 1. 2021, nadaljujemo s pripravo toplega obroka za osebni prevzem. Obrok bomo pripravili za vse dosedanje odjemalce. Če se želi še kdo prijaviti na topli obrok, lahko to naredi do ponedeljka, 4. 1. 2021, do 8. ure po že znanih načinih za prijavo na šolsko prehrano.

S spoštljivimi pozdravi,

Tanja Vincelj, ravnateljica


Objavljeno 24. 12. 2020

Spoštovani starši,

o načinu izvajanja vzgojno-izobraževalnega procesa v ponedeljek, 4. 1. 2021, vas bomo obvestili takoj, ko bomo dobili uradno informacijo z Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport.

Kljub božično-novoletnim praznikom vas lepo prosim, da spremljate spletno stran Osnovne šole Lucija, na kateri bomo objavili informacijo.

V času od 28. 12. do 31. 12. 2020, prekinjamo s pripravo toplega obroka za osebni prevzem.

Na spletni strani šole bomo objavili informacijo, kako bomo z razdeljevanjem toplega obroka nadaljevali v ponedeljek, 4. 1. 2021.

S spoštljivimi pozdravi,

Tanja Vincelj, ravnateljica

Dostopnost