Spoštovani starši učencev 2. in 3. razreda,

Z namenom, da okrepimo samostojnost in varnost učencev, ki imajo, glede na oddaljenost bivališča od šole možnost priti v šolo peš, bomo v obdobju dveh tednov od srede, 29. 9., do srede, 13. 10., ob podpori programa Aktivno v šolo in zdravo mesto organizirali aktivnost PEŠBUS.

Pešbus ima določene postaje in vozni red, vodi ga spremljevalec in deluje podobno kot pravi šolski avtobus, le da se ne premika na kolesih, temveč z nogami. Otroci se v varnem okolju privajajo na udeležbo v prometu in so tako pozneje pripravljeni na samostojno pot v šolo. Aktivnost je zato namenjena predvsem otrokom, ki še ne prihajajo peš v šolo in to možnost imajo. Za dobro delovanje Pešbusa je potrebno zanesljivo partnerstvo med spremljevalci, starši in otroki. Spremljevalci na progah bodo učitelji OŠ Lucija,  prostovoljci iz društva Anbot in društva Faros (U3ŽO).

Starše prijavljenih otrok bomo pravočasno obvestili o postajah in voznem redu na posameznih progah. Dogovorili se bomo tudi o tem, ob katerih dnevih bo vaš otrok uporabljal Pešbus.

Za vključitev učenca v aktivnost vas prosimo, da izpolnite prijavnico (na zadnji strani obvestila), ki jo oddate razredničarki do srede, 22. 9. 2021. Od prijave lahko kadarkoli odstopite pisno ali s sporočilom na elektronsko pošto koordinatorice aktivnosti eneja.baloh@oslucija.eu.

 

Priloga: obvestilo in prijavnica

 

S spoštljivimi pozdravi,

 

Koordinator PEŠBUSA

Eneja Baloh

 

Podporo in materiale za izvedbo Pešbusa in Bicivlaka nudi IPoP – Inštitut za politike prostora v okviru programa Aktivno v šolo in zdravo mesto, ki ga sofinancira Ministrstvo za zdravje RS in je del prizadevanj Dober tek Slovenija za več gibanja in bolj zdravo prehrano.

Dostopnost