Že sedmič zapored dobili naziv Junaki našega časa

Naziv Junaki našega časa podeljuje Slovenska filantropija, ki je po dveh letih 24. maja 2022 ponovno organizirala Slovesni dan prostovoljstva, tokrat v Domu kulture v Kamniku. Zaradi omejenega števila povabljenih se je podelitve priznanj lahko udeležilo le osem učencev prostovoljcev iz osmega in devetega razreda.

Iz utemeljitve, prebrane na podelitvi:

Že sedmo leto lahko učenci OŠ LUCIJA sodelujejo v šolskem projektu UPS – Učimo se in pišemo naloge skupaj. Prostovoljci niso le nudili pomoči sošolcem, ampak so izvedli tudi delavnico ob dnevu prijaznosti, izdelovali voščila in darila za starostnike petih obalnih domov za starejše občane, pomagali pri pripravi in čiščenju šolskih prostorov, izvedli zbiralno akcijo za zavetišče za živali, za Center starejših občanov Lucija pa pripravili video prireditev, s katero so jim na daljavo polepšali božično-novoletne praznike.

V projektu UPS v šolskem letu 2021/2022 aktivno sodeluje 16 učencev od 6. do 9. razreda, tri devetošolke že peto leto.
Poleg zgoraj omenjenega smo pripravili še pogostitev s palačinkami za tehniško osebje in ravnateljstvo naše šole (s palačinkami so se posladkali tudi nekateri učitelji), lastnoročno napisana in lično oblikovana pisma smo ustvarjali v času pred prazniki (decembra) in jih starejšim poslali v Center starejših občanov Lucija.

Vse delavnice in akcije organizirajo in vodijo mentorice Polona Lilić, Tina Manfreda, Ana Mašera in Ana Horvat.

Fotografiji s podelitve priznanj

In še nekaj utrinkov iz Tehniškega muzeja v Bistri, ki smo si ga ogledali po prireditvi v Kamniku.

 

Dostopnost