Na naši šoli smo letos ponovno organizirali zbiralno akcijo starega papirja in zamaškov, in sicer v torek, 15. 11. 2022. Pri izvedbi akcije smo pomagali učenci prostovoljci, beležili smo število prinesenih snopičev za posamezne razrede oz. oddelke. Prav tako smo pomagali pri prenašanju snopičev iz avtomobilov v zabojnik, saj so nekateri starši pripeljali večjo količino zbranega papirja in zamaškov.

Po prvi šolski uri smo sešteli snopiče za posamezne oddelke od 1. do 9. razreda. Ugotovili smo, da so na zbiralni akciji bili najuspešnejši učenci 5.a-razreda, saj so prinesli 101 snopič. Na drugo mesto so se uvrstili učenci 7. a s 40 snopiči, na tretje mesto pa 2. a s 26 snopiči, v 9. b pa so zbrali 21 snopičev. Ostali razredi oz. oddelki so prinesli manj kot 20 snopičev.

Zamaške prinašajo učenci in delavci šole celo šolsko leto, oddajo jih v veliko kartonsko škatlo v dežurni sobi. V zbiranju zamaškov ne tekmujemo, namenjeni so dobrodelnemu društvu Palčica Pomagalčica. Tudi zamaškov smo tokrat zbrali zelo veliko in do vrha napolnili škatlo v dežurni sobi, hišnika sta jih že odpeljala na zbirno mesto.

Naslednja zbiralna akcija starega papirja bo 17. januarja 2023. Veselimo se še večje količine zbranega starega papirja in zamaškov.

Prostovoljci OŠ Lucija

Dostopnost