Učence 9. razreda in dijake 1. in 2. letnika vabimo, da se nam pridružijo na kariernem vikendu. Na računalniško obarvanem vikendu se bodo udeleženci spoznali z osnovami programiranja z Micro:bit, obenem pa spoznali veliko koristnih vsebin za izbiro nadaljnjega študija in poklica. K udeležbi lepo vabimo predvsem dekleta.

Vikend bo potekal v soboto, 17. junija, in v nedeljo, 18. junija, predvidoma med 9.00 in 15.00 v prostorih Ljudske univerze Koper. Točen urnik prejmete po prijavi (klik). Prijave zbiramo najkasneje do 13. junija. Udeležba na vikendu je brezplačna.

BBC Micro:bit je majhen računalnik, ki prav vsakemu omogoči, da prične s programiranjem. Na vikendu se bomo naučili, kako Micro:bitu ukazati, da nam sporoči temperaturo prostora, spremenili ga bomo v igralno kocko, z njegovo pomočjo prijatelja izzvali v igri papir, kamen, škarje … To pa še zdaleč ni vse! Micro:bite bomo s pomočjo senzorjev in drugih pripomočkov povezali z zunanjim svetom in skozi vrsto zanimivih eksperimentov spoznavali svet elektronike in programiranja.

Vas nismo prepričali? Micro:bit lahko bolje spoznate na temle videu (klik).


Dostopnost