Na Zavodu RS za zaposlovanje, v okviru projekta NKT VKO tudi letošnjo jesen za otroke razpisujemo nagradni natečaj, tokrat smo zanje zasnovali serijo izzivov »Vem, kam grem.«

Z natečajem želimo osnovnošolce spodbuditi k razmisleku o prihodnosti in njihovi bodoči karierni poti ter na igriv način pripomoči k razvoju veščine iskanja informacij ter veščine načrtovanja, kar jim bo v različnih življenjskih obdobjih koristilo pri razvoju kariere.

Na naši novi spletni strani www.vkotocka.si/novice/natecaj/ je objavljen natečaj za čim bolj izvirno predstavitev otrokovega zemljevida karierne poti, ki naj bo rešitev serije izzivov.

Sodelovanje je preprosto, otroci morajo:

1. rešiti trodelno serijo izzivov (točna navodila so vsebovana v prilogah);

2. z mobilnim telefonom, tablico ali fotoaparatom posneti fotografijo svojega izdelka;

3. do 30. novembra 2018 poslati fotografijo svojega izdelka ter sken (ali fotografijo) izpolnjenega prijavnega obrazca na naš elektronski naslov natecaj@ess.gov.si.

V začetku decembra 2018 bomo izbrali in razglasili najboljše izdelke ter jih objavili na naših spletnih straneh oz. drugih komunikacijskih kanalih, otroke pa nagradili s praktičnimi nagradami.

Podelili bomo:

– 15 x rolka,

– 15 x nahrbtnik,

– 15 x set luči za na kolo,

– 15 x zvonček za na kolo,

– in ostale lepe nagrade (16 GB USB ključke, copatke, pisalne komplete, igralne komplete poklicnih kart, idr.).

Tudi letos vas prosimo za posredovanje novice o odprtju natečaja otrokom, podporo pri organizaciji, nudenju mentorstva in spodbudo k udeležbi na natečaju. Upamo, da boste lahko aktivnosti, povezane s sodelovanjem, vključili v okvir katere od šolskih dejavnosti.

Predvsem pa si želimo, da bi učitelji in šolski svetovalni delavci oz. vsi, ki kakorkoli pomagate otrokom pri njihovem izobraževalnem in poklicnem odločanju, izkoristili sodelovanje na natečaju kot priložnost za pogovor o načrtovanju njihovih nadaljnjih izobraževalnih ter poklicnih poti.

V priponkah vam pošiljamo vse ključne dokumente natečaja, skupaj z dvema plakatoma, ki ju, prijazno prosimo, natisnite in izobesite na kakšnem vidnem mestu.

V upanju na vašo pomoč vas prav lepo pozdravljamo in vabimo k sodelovanju.

Lep pozdrav,

Ekipa NKT-VKO ZRSZ.


 Serija izzivov nagradnega natečaja

 Navodila za sodelovanje

 Pravila nagradnega natečaja

 Prijavni obrazec

Dostopnost