Safe.si bo 17. septembra ob 18. uri pripravil 60-minutni spletni seminar z naslovom “Varno na internetu s Safe.si” na temo varne uporabe interneta za starše otrok od 7. razreda do konca srednje šole. Sodelovala bosta Safe.si predavatelja Tjaša Jerman Kuželički in dr. Benjamin Lesjak.

Kot nacionalna točka osveščanja o varni rabi interneta že več kot 10 let izobražujemo tako otroke in najstnike, kakor tudi starše in učitelje o tem, kako varno in odgovorno uporabljati tehnologije, da bi od njih imeli čim več koristi in zabave ter čim manj nevšečnosti.

Na spletnem predavanju »Varno na internetu s Safe.si« »želimo izpostaviti nekatere vidike in vplive uporabe novih tehnologij za potrebe pouka na daljavo za učence in dijake ter njihove starše. Pouk na daljavo bo zelo verjetno do neke mere prisoten tudi v šolskem letu 2020/21. Da se boste starši lahko lažje pripravili nanj in lažje skrbeli za varnost vaših otrok in družine na spletu, smo na Safe.si pripravili nekaj priporočil za varen pouk na daljavo. Med predavanjem pa se bomo dotaknili tudi ostalih aktualnih tem. Govorili bomo o neprimernih in škodljivih objavah, skrbi za zasebnost (tako lastno kot zasebnost drugih), prekomerni rabi tehnologije in medvrstniškemu nasilju na spletu.

Pridružite se nam na spletnem predavanju 17. 9. 2020 ob 18. uri. Vaša gostitelja bosta Tjaša Jerman Kuželički in dr. Benjamin Lesjak. Predavanje si bo predvidoma mogoče ogledati v živo preko YouTube in Facebooka.

Dogodek je brezplačen, zaradi lažje organizacije spletnega predavanja pa vas prosimo, da se na dogodek prijavite: https://izobrazevanja.safe.si/STARSIwebinar.

Povezavo na prenos v živo boste po prijavi prejeli dan pred začetkom.

Dostopnost