Drage učenke, dragi učenci!

Dva tedna sta minila od pouka – nenavadne razmere v svetu in Sloveniji so vas poslale še za en teden na počitnice. Jesen je letos topla, sončna, upam, da ste s starši, brati in sestrami na sprehodu ujeli kak topel sončen žarek, opazili kak lep barvit prizor v naravi, se od srca nasmejali … To privoščim vam in vašim staršem. Bližina družine in lepota narave nas lahko najbolje potolažita v teh negotovih časih. Tako bomo lažje pričakali boljše čase in zaživeli svoja polna življenja.

Pouk v tem šolskem letu poteka drugače, zaradi hitrega širjenja novega virusa smo morali uvesti številne preventivne ukrepe, ki so zarezali v življenje in delo na naši šoli. Morali ste se prilagoditi novim razmeram in sprejeti spremembe. S svojim preventivnim obnašanjem, prilagodljivostjo, razumevanjem ste pomagali učiteljem, da je pouk na šoli potekal kakovostno, tako kot smo ga navajeni.

Opazovala sem vas pri pouku, na hodnikih, pred šolo, v atriju, v jedilnici, v knjižnici – bili ste nasmejani, vedoželjni, razigrani šolarji, ki jih virus ne more zmotiti pri učenju, v igri in pogovorih s sošolci, pri sodelovanju z učitelji; po šoli so se razlegali veseli glasovi; na nekaterih delih otroško čebljanje, ponekod petje popularnih popevk, drugod vznemirjeno najstniško vzklikanje.

Od ponedeljka, 9. 11. 2020, bo potekal pouk na daljavo, z učitelji in sošolci se boste srečevali v spletnih učilnicah in po videokonferencah. Želim vam prijetno učenje, dobro sodelovanje, poskušajte čim bolj obogatiti svoje znanje, vedenje in se čim bolj posvečati svojim interesnim zanimanjem.

Vedite, da smo si kljub daljavi blizu, blizu kot morda še nikoli!

Učitelji predmetne stopnje so poročali, da ste učenci v prvem tednu pouka na daljavo lepo sodelovali, da ste pouk vzeli resno kot v razredu.

Drage učenke, dragi učenci Osnovne šole Lucija, ponosna sem na vas!

V upanju, da na hodnikih naše šole čim prej zaslišim vaše vesele vzklike, vas in vaše starše lepo pozdravljam.

Ravnateljica Tanja Vincelj

Dostopnost