V letošnjem šolskem letu je potekalo vseslovensko tekmovanje v znanju slovenščine z naslovom Vedre bližine med nami. Na šolskem in regijskem tekmovanju so morali tekmovalci prebrati in pisati svoja razmišljanja o knjigi Gremo mi v tri krasne pisateljice Nataše Konc Lorenzutti.

Naša učenka Vana Cvitanović se je na regijskem tekmovanju uvrstila na 1. mesto, osvojila srebrno priznanje in se uvrstila na državno tekmovanje.

Na tekmovanje se je Vana pripravljala z branjem knjige Janje Vidmar, Elvis Škorc, genialni štor, pisanjem razpravljanjega spisa in spoznavanjem literarne teorije.

Državno tekmovanje je potekalo v soboto, 12. 2. 2022. Vana se je pisanja lotila polna vedrine, novih spoznanj o medčloveških odnosih, ki jih je spoznala med raziskovanjem značajev in ravnanj književih oseb obeh knjig, in znanja o slovničnih in pravopisnih pravilih slovenščine. Vanin čut za izražanje in razumevanje življenja sta bila ocenjena z najvišjimi točkami in Vana je prejela zlato priznanje na državnem tekmovanju.

Vana, ponosni smo nate!

Mentorica Nina Grabljevec

Dostopnost