PLANINSKI POHOD NA SLIVNICO (1114 m)

Spoštovani starši in učenci!

Zbor pred šolo bo ob 7.15. Izhodišče naše poti bo Cerknica (563 m ), ki leži v vznožju našega cilja. Južno od naselja je znamenito Cerkniško polje s svojim presihajočim jezerom. Pot nas bo v svojem začetnem delu vodila precej strmo v gozd, ki v svojem zadnjem, vršnem delu preide v travnate pašnike. Tu s nam ponudi prekrasen pogled na jezero. Do samega vrha, kjer je žig, se bomo odpravili skupaj (10 min). Tura ni zahtevna, kljub temu pa moramo biti primerno opremljeni.

Obleka in obutev

Dolge hlače ali krajše hlače, ki segajo preko kolen in visoke tople nogavice, spodnja majica, srajca ali majica z dolgimi rokavi, pulover, vetrovka. Zaželeni so planinski čevlji, lahko pa tudi boljše »superge«, vendar ne (!) z ravnim podplatom. Tudi tako imenovane »skejterke in all-starke« niso dovoljene!

V nahrbtnik sodi:

OBVEZNO rezervna obleka, hrana, negazirana pijača, topla kapa, rokavice, najnujnejša prva pomoč (obliži). LAHKO tudi zložljiv dežnik, pohodne palice, planinska knjižica (kdor jo ima), zaščitna krema za ustnice in proti soncu, V skladu s Šolskimi pravili, je na športnem dnevu prepovedano uporabljati mobitel, fotoaparat in predvajalnike glasbe. Šolsko malico bomo v petek vzeli s seboj, kosilo bo v šoli. Prihod v Lucijo je predviden okrog 14. ure.

Planinski izleti in vreme v hribih so lahko zelo nepredvidljivi, zato starši poskrbite, da bodo vaši otroci prišli na športni dan primerno pripravljeni, obuti in oblečeni. Tako bomo preprečili morebitne nevšečnosti. V nasprotnem primeru bodo ostali v Luciji in izvedli pohod v domači okolici, glede plačila prevoza bo šola ravnala v skladu s šolskimi pravili.

Dostopnost