Spoštovani devetošolci in starši,

skupaj z Zavodom RS za zaposlovanje, Območno službo Koper, Območno obrtno-podjetniško zbornico Koper in Primorsko gospodarsko zbornico smo za vas organizirali poseben dan, ko boste lahko nekaj ur preživeli pri izbranem delodajalcu. Kar 46 različnih delodajalcev v naši regiji, se je odločilo, da vas 11. oktobra 2023 sprejme in vam predstavi svoje delo, delovno okolje ter karierno pot do želenega poklica.

Pripravili smo seznam delodajalcev, lokacije ter termine, ko boste lahko vstopili v podjetja. Prosimo vas, da skupajs starši pregledate priloženi seznam ter označite največ 3 delodajalce, ki jih boste 11. 10. 2023
obiskali. V torek 26. 9. 2023 prinesite izpolnjen seznam ter podpisano izjavo šolski svetovalni delavki. Predala vam bo zbirnik žigov ter vnesla vaše želje v spletno razpredelnico. Delodajalci vas bodo ob predvideni uri pričakali na vhodu podjetja. Odgovornost za spremstvo in prevoz prevzamete starši. Devetošolci poskrbite, da od delodajalca pridobite žig, na podlagi katerega vam bodo v šoli opravičili izostanek od pouka.

V primeru, da želite ta dan preživeti na delovnem mestu svojega starša in mu delodajalec to dovoli, zapišite v zadnji, prazen prostor v razpredelnici ime podjetja, da ga vnesemo v skupni seznam. Akcijo podpirajo tudi Mestna občina Koper, občina Izola, občina Piran, občina Ankaran in občina Hrpelje-Kozina, saj si vsi želimo, da bi naša regija postala regija priložnosti za mlade.

Lep pozdrav.

mag. Vesna Starman, direktorica SCI


Seznam podjetij s termini in poklici
Izjava za starše

Dostopnost