Na Gospodarskem razstavišču se bo v petek in soboto, 19. in 20. januarja 2024, natanko mesec dni pred uradnimi informativnimi dnevi (16. in 17. februar) ter tik pred mednarodnim dnem izobraževanja 24. januarjem, odvijala že 15. Informativa, največji slovenski sejem izobraževanja in poklicev.

Gre za t.i. veliki predinformativni dan, namenjen vsem generacijam, da na enem mestu pridobijo vse relevantne informacije o nadaljnjem izobraževanju, priložnosti za študij v tujini, zaposlovanju in štipendiranju. Programe in aktivnosti na Informativi vsako leto predstavijo posamezne organizacije, njihovi zaposleni in dijaki oz. študenti, kar prireditvi daje prav posebno osebno noto.

Vstop na prireditev je za obiskovalce prost.

Informativa je namenjena vsem generacijam, tako zadnjim razredom osnovne šole, zaključnim letnikom srednjih šol, višjih in visokošolskih študijev kot odraslim, skratka vsem, ki jih zanimajo informacije o nadaljnjem izobraževanju, o različnih poklicih, štipendijah in seveda vse ideje za kakovostno preživljanje prostega časa.

Predstavile se bodo vse slovenske univerze s svojimi programi (dodiplomski in podiplomski), srednje šole in šolski centri, višje strokovne šole, visoke šole, potekale pa bodo tudi predstavitve poklicev, prekvalifikacij in štipendij, ter možnosti izobraževanja in zaposlovanja v tujini.

V okviru prireditve bo potekal projekt Moja prva zaposlitev. Ta mladim omogoča lažji vstop na trg dela in ponuja možnost štipendiranja, praktičnega usposabljanja ter konkretnih razgovorov pri njihovih potencialnih zaposlovalcih.


Dostopnost