Sodobna priprava hrane

Za zdravje in dobro počutje so izredno pomembne okusno pripravljene in čez dan pravilno razporejene jedi. Pri predmetu učenci poglobijo znanje, ki so ga pridobili pri pouku gospodinjstva in se učijo kako pravilno sestavljati obroke, da bodo zdravi in okusni. Predmet je namenjen tistim učencem, ki si želijo pridobiti več znanja in praktičnih izkušenj o prehrani in sodobni pripravi hrane.

CILJI:
– razviti sposobnosti za preudarno odločanje o lastni prehrani predvsem v smislu zagotavljanja zdravja;
– nadgraditi vsebine, ki so jih pridobili pri rednem predmetu Gospodinjstvo;
– poglabljajo znanja predvsem v smislu usmerjanja v nadaljnje šolanje na agroživilskih, gostinsko-turistiènih in zdravstvenih šolah;
– razvijajo individualno ustvarjalnost.

IZVAJANJE: 1 ura na teden

OCENJEVANJE: učenci pridobijo najmanj tri ocene (ustno, pisno, ocenjevanje praktičnega dela ali seminarska naloga)

(Skupno 35 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost